viernes, 12 de abril de 2013

Afrikako janariak

Afrikako sukaldaritza, oraindik nahiko ezezaguna da hemen, plater eta zapore oso zabala eskaintzen du. Senegalen plater tradizionala tieboudienne da arraina,arroza eta hainbat barazki ditu.

Hau Tieboudienne da:



 
 Afrikako erdialdean janariaren oinarria mandioca da. Horrekin egiten da fufu izeneko plater ezaguna.Fufu platerra horrela egiten da. Lehenengo, mandioca fermentatu egiten da eta hirinaz txkitzen da gero ur bero batera botatzeko.Helburua masa trinko batean bilakatzea da.

 Hemen fufu platerraren argazkia duzue:


 


Mbourake Afrikako beste plater tipiko bat da nola egiten den jakin nahi baduzue begiratu video hau:
https://www.youtube.com/watch?v=BBDK-6cpioA

Afrikako beste plater batzuk nola egiten diren jakin nahi baduzu klikatu hemen:
http://misosoafrica.wordpress.com/la-cocina-africana-tradicional/





No hay comentarios:

Publicar un comentario